Allekirjoitetut vaalilupaukset 2019

Tähän alle listaan allekirjoittamani vaalilupaukset yms.

 • Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille nuorille (kansalaisaloitekampanja)

  • “Raskaudenkeskeytyksiä tehdään Suomessa eniten 20-24-vuotiaiden ikäluokassa. Heistä merkittävä osa on vähävaraisia opiskelijoita, pätkätyöläisiä, työttömiä työnhakijoita tai kokonaan opiskelun ja työelämän ulkopuolella olevia henkilöitä, joille ehkäisyn hankkiminen voi olla kohtuuttoman kallista. Suomessa useampi kuin joka kolmas abortti tehdään naisille, joille on tehty raskauden keskeytys jo aiemmin. Erityisesti toistuvien aborttien vähentämisessä maksuton ehkäisy on tärkeässä asemassa.”

  • Lisätietoja tästä.

 • Suostumus2018

  • “Me haluamme, että raiskaus määritellään suostumuksen puutteen kautta. Ei tarkoittaa ei ja vain kyllä tarkoittaa kyllä. Me haluamme, että Suomen laki tunnistaa tämän perusasian ja suojelee jokaisen itsemääräämisoikeutta.”

  • Lisätietoja tästä.

 • Sisäilmalupaus

  • “Sisäilmakeskustelussa ei pohjimmiltaan ole kyse rakennuksista vaan niissä elävistä ihmisistä.”

  • Lisätietoja tästä.

 • Ehkäisevän työn teesit

  • Vähennetään eriarvoistumista - autetaan ajoissa.

  • Luodaan nuorille mahdollisuus turvalliseen kasvuun.

  • Taataan kaikille oikeus laadukkaaseen päihdehoitoon.

  • Hillitään peliongelmien syntymistä.

  • Lisätietoja tästä.

 • Hiilivapaa Suomi - ilmastokiltti

 • Sateenkaarikansanedustajuus

  • Sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma 

  • Translain kokonaisuudistus 

  • Intersukupuolisten oikeuksien turvaaminen 

  • Kolmas oikeudellinen sukupuolivaihtoehto 

  • Lisätietoja tästä.

 • Yhteiset lapsemme

  • “Yhteiset Lapsemme ry:lle rohkeus tarkoittaa rasismiin puuttumista ja reiluus lasten oikeuksien toteutumista yhdenvertaisesti.Vaalitavoiteohjelmassa muistutetaan siitä, että aikuiset luovat lapsille maailman, ja tämä tulee pitää mielessä laadittaessa hallitusohjelmaa ja kansallista lapsistrategiaa sekä tehtäessä poliittisia päätöksiä Euroopan unionissa.”

  • Lisätietoja tästä.